BUTIKSKOMMUNIKATION som gör besökare till betalare

Vad avgör om en viss butiksyta är het, varm, sval eller kall? Hur kan du utnyttja skyltfönster, entré och kassaområde på bästa sätt? Vilken yta lämpar sig bäst för kampanjexponering? På Retail erbjuder vi dig specialistkunskap inom butikskommunikation och konceptutveckling. Vi har lärt oss massor av att jobba med några av landets mest ambitiösa butikskedjor.

UTBILDNING
Kunskapen om mekanisk försäljning är nyckeln till varför vissa butiker är lättare, bekvämare och roligare att handla i än andra. Genom att använda rätt typ av visuell butikskommunikation blir kunden omedvetet påverkad i köpprocessen. Med enkla knep kan du både styra kundens väg i butiken och bestämma vilka produkter som ska synas och vilka av varumärkets värden som ska framträda starkast. Visual merchandising är ett av de mest effektiva konkurrensmedel som finns. Vi skräddarsyr din utbildning!

KONCEPTUTVECKLING
Har du ett idé- eller varumärkeskoncept som du vill förmedla? Då kan vi hjälpa dig att förverkliga det, oavsett om du har en enskild butik eller ansvarar för en hel kedja. Vi kommer gärna på besök och ser över såväl butikskommunikation som layout. Bl a analyserar vi vilka ytor som är heta, kalla, svala eller varma. Därefter lämnar vi ett CAD-ritat förslag på förbättringar.

KONSULTATION/PLANERING
Retailmarknaden förändras ständigt och att ha en genomarbetad strategi med en definierad positionering är en förutsättning att överleva. Du måste känna till dina kunder och förstå deras behov och beteende för att lyckas. Här kan vi vara ett stöd i alla frågor som rör din kommunikation. Från att hitta din position och nå ut med den till din målgrupp, till att hjälpa dig att möta morgondagens handel. En omfattande kunskap som inte är till någon större glädje om den inte används på ett effektivt sätt. Därför bistår vi även med både projekt- och produktionsledning för att ta dig hela vägen. Din framgång är vår affärsidé, vårt mål är att konvertera dina besökare till betalande kunder.

BUTIKSKOMMUNIKATION
Se till att det händer någonting nytt i butiken med jämna mellanrum. Då hajar dina kunder till och tittar med nya ögon på dina erbjudanden. Ta hjälp av årstider, högtider, trender eller spinn vidare på mediala uppslag för att hitta nya teman. Hos oss hittar du ett brett utbud av färdiga exponeringsprodukter och också en reklambyrå som kan producera nya idéer som stärker din varumärkesprofil. Det går att styra kunden genom butiken med ganska enkla grepp. När du vet vilka produkter du vill lyfta fram och har förmåga att kommunicera det, får du också mer klirr i kassan.

FORMGIVNING
Ditt erbjudande kan vara hur bra som helst, men ser det inte lockande ut är risken stor att det går dina kunder spårlöst förbi. Den grafiska designen är jätteviktig! Vi hjälper gärna till att formge din butikskommunikation (skyltar, affischer, vepor, vippor, mobiler etc). Med enkla grepp kan vi hjälpa dig att tydligare få fram ditt budskap med en kreativ och samtidigt säljande design

EXPONERINGSMATERIAL
Vårt butiksmaterial hjälper dig att sälja! Din grafiska profil är naturligtvis styrande för utformningen, men i övrigt är det endast fantasin som sätter gränsen. Vi  hjälper dig med allt från design, original och produktion till uppsättning och uppföljning. Om du vill göra det bekvämt för dig, låter du oss även ansvara för distributionen till alla era butiker.

KAMPANJLOGISTIK
Låt oss ta hand om allt det praktiska för att kampanjen ska nå ut till alla butiker i rätt tid. Vi hjälper dig att packa ihop olika produkter i samma emballage och distribuera till de olika butikerna, exempelvis skyltmaterial, broschyrer, affischer. Allt efter dina önskemål.