Budget, budget, budget…

Enter

Är du ofta sent ute med budgetarbetet och tvingas göra en copy paste på förra årets? Nu är det dags börja jobba med marknadsföringsbudgeten för nästa år och utveckla den till något mycket bättre. Vi ger dig gärna några handfasta tips.

Vilka mål finns för 2019? 

  • Försäljningsmässigt?

  • Varumärkeskännedom?

  • Hur mycket kan vi sätta av till marknadsföring under året?

Det är en stor fördel att jobba långsiktigt men det är lika viktigt med en årsplan. Hellre en årsplan som efterföljs än en flerårig plan som snabbt blir inaktuell. Vi kan förse dig med handfasta tips och malldokument för din marknadsplan. De innehåller även beskrivning och aktivitetsplan för den digitala kommunikationen.

När du har gjort en uppföljning på förra årets budget och försäljningsresultat är det dags att sitta ner och skapa nya mål. Dags att börja planera. Är ni flera i företaget som arbetar med marknadsföring och försäljning bör alla vara med på en workshop/inledande möte.

Fördela antalet marknadsaktiviteter över året efter budgetens storlek. Försök att variera olika mediekanaler så att marknadsplanen aktiverar försäljningen under hela året.

Om ni är konsekventa under en längre period och fördelar budgeten jämnt under året får ni överlag ut mer av era aktiviteter än de företag som satsar på kostsamma punktinsatser vid ett fåtal tillfällen. Var kreativ och lite modig. Försök att gå utanför din bekvämlighetszon. Då får du ut mycket mer av din investering.

Vill du ha stöd i planering av marknadsföringsbudgeten? Göra en workshop där ni använder oss som katalysator? Vi har erfarenhet från många olika branscher och har pushat många kunder att ta nya kliv.

Här har du några bra malldokument att använda. Håll tillgodo!

*Namn
*E-post
*Obligatoriska fält att fylla i

Ja, tack! Skicka även nyhetsbrev, information och erbjudanden till mig.

Läs mer.

  • Jag ger mitt samtycke till att TMG Push får spara min e-postadress för att kunna skicka ut nyhetsbrev samt information och erbjudanden till mig.
  • Du har givetvis möjlighet att återkalla detta samtycke.
  • Har du frågor gällande ovan vänligen kontakta TMG Pushs dataskyddsombud christoffer.presto@tmgpush.se.